14 Ocak 2014 Salı

Epimedium Nedir ? Epimedium Bitkisi

Epimedium 60’tan fazla farklı çeşidi bulunan, uzun yıllar yaşayabilen ve etkilerini yitirmeyen bir bitkidir. Çin’de çok eski yıllarda keşfedilen ve giderek yaygınlaşan bu bitkinin birçok şifa amaçlı kullanım şekli vardır. Asya ve Avrupa’nın çok uzak yerlerine kadar yayılan bitki, hem zorlu iklim koşullarına karşı dayanıklıdır hem de çok güçlü bir afrodizyak etkisi yaratmasıyla bilinir.
Bitkinin çeşitli isimleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Keşiş Külahı, azgın teke otu, peri kanadı gibi değişik isimlerdir.

Doğal ortamda ya da farklı alanlarda yetişebilen bitkinin Türkiye’de yetiştirilme türü doğal yöntemlerle gerçekleşmektedir. Belgrat Ormanı’nda yetiştirilen bitki, yol kenarlarında süsleme amacıyla da kullanılmış ve görsel güzellik katmıştır. Çok farklı renklerde olan bu bitki dört yapraklıdır. Marmara, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bitki Mayıs – Haziran ayları gibi ekilir. Bitki kendi alanında çok popüler bir bitkidir.

Epimedium Nasıl Kullanılır?
Bitkinin tıbbi olarak kullanım alanlarına bakacak olursak; içerisinde yer alan icariin, noricariin ve glikozitler sayesinde yapraklarından testosteron salgılar ve afrodizyak etkisini gösterir. Epimedium (Keşiş külahı) bitkisi aynı zamanda sperm sayısını arttırır, penise giden damarları sertleştirir, penisteki damar dokularını çoğaltır.
Şifalı bitkiler arasında en güçlü afrodizyak etkiye sahip olduğu bilinmesiyle birlikte bitki; cinsel isteksizlik, odaklanma, iktidarsızlık, cinsel arzu, erken boşalma, odaklanma, konsantrasyon gibi sorunları da çözmektedir. Kalp ve damar sistemine de iyi gelen bitki kan akışını da arttırarak hızlandırır. Cinsel aktiviteyi her anlamda arttıran bitkinin yaprakları toz haline getirilerek çay olarak satılır ya da diğer bitkilerle veya karışımlarla hazırlanarak macun, bal, kapsül ilaç şeklinde de kullanıma sunulur. Cinsel enerji ve cinsel yaşama dair ne varsa güçlendirmek adına kullanılan bitki içerisinde yer alan icariin maddesi viagra etkisi göstermekte, duyuları uyarmaktadır.

Cinsel yaşamımızdaki fonksiyonların dinç, aktif ve diri kalmasını sağlayan bitkinin aynı zamanda Çin’de çok yaygın bir efsanesi de vardır. Soylu bir ailenin oğlunun çocukları olmamakta ve soyları tükenmektedir. Oğlunda kısırlık sorunu olduğunu anlayınca gitmediği kapı bırakmayan baba, çevresindeki herkesin dalga geçmesinden dolayı sokağa çıkamaz, insanların yüzüne bakamaz hale gelmiştir. Bir gün kapılarına bir çoban gelir ve onlara kendi koyunlarının üzerinde bu bitkinin etkili olduğunu söyler. Baba sinirlenir ve çobanı kovar. Oğlu ise herkes kendi köşesine çekilince bir umutla her gün bu otlardan yer ve sonunda çiftin bir oğlu olur. O günden sonra bitkinin cinsel yaşama katkıları yadırganamaz derecede önemsenir ve günümüze kadar da yaygın şekilde kullanılır.

Bir insanın günlük kullanması gereken miktar en fazla 4 kez 250mg’dır. Yüksek dozda aldığınızda aşırı uyarılma, aşırı uyarılmadan ötürü kalp ve tansiyon sorunları, hızlı kalp atışı, vücutta şişkinlik, kızarma gibi etkiler ortaya çıkarabilir. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktora başvurmanız gereklidir ve kalp, tansiyon gibi rahatsızlıklarınız varsa doktora danışmadan kullanmayınız.
Keşiş külahı ekstreli Kırmızı Bal hakkında bilgi için; Red Honey ile İktidar Olun! başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder